Älä edes puhu mulle

mentitlement1

 

mentitlement2

 

mentitlement3

 

mentitlement4

Ainakaan eivät kyselleet enää, stn.

Huomauttaisin myös tässä vaiheessa, että tämän entryn kommenteista lähtee aika äkkiä litomaan kaikki misogyyninen, uhria syyllistävä tai transfobinen jauhanta. En tarvitse omaan blogiini jotain, mikä on minun ja monien muiden elämän taustahälyä muutenkin.

Tags: , , , , , ,

6 kommenttia - “Älä edes puhu mulle”

  1. Henry Söderlund Kirjoittaa:

    Toimit aivan oikein!
    Miehet eivät edes tajua tekevänsä mitään väärää, niin syvällä on tämä ilmiö kulttuurissa. Myös ryhmäpaine on se mikä ajaa miehiä tähän käytökseen, ei välttämättä oma tietoinen käytös. Olen myös kohdannut ennakkoluuloja perustuen omaan ulkonäkööni, josta ihmiset (miehet ja naiset) tuntuvat päättelevän, että käyttäytyisin automaattisesti kuten tässä sarjakuvassa olleet miehet. Ihmisten hämmästys on suuri kun osottaudun aivan toisenlaiseksi kuin ulkoasuni antaa ensin olettaa. Teen tätä aivan tietoisesti koska haluan murtaa ihmisten ennakkoluuloja siitä, että ulkonäkö muka kertoisi jotakin ihmisestä.

    Teit oikein kun katkaisit tuon joukon käytöksen mutta ryhmäpaine on valtava voimavara, joka edesauttaa tämän käytöksen jatkumiseen. Tämän käytöksen katkaisisi jokin toiminta, jolla koko ryhmä saisi ns. “nenilleen”.

  2. Kuura Kirjoittaa:

    Ihan totta! Siksi mielestäni pitääkin, etenkin jos itse on etuoikeutetussa asemassa ja tulee todennäköisemmin otetuksi vakavasti, huomauttaa tällaisesta käytöksestä. Se on sitä aivan ruohonjuuritason aktivismia, joka vaikuttaa, jos ei laajemmin, niin ainakin niihin ihmisiin joita senhetkinen tilanne koskee. Ymmärrän, etteivät kaikki voi tai halua tehdä tuollaisessa tilanteessa mitään, se on todella raskasta emotionaalisesti ja fyysisenkin väkivallan uhka on läsnä, mutta jostain tätä turvattomuutta pitäisi voida lähteä purkamaan!

  3. Azugi Kirjoittaa:

    Haha, oon ihan nolo, ja liikutun siitä, kun joku toinen käy puolustamaan muita ja oon tääl ihan tippa linssissä, kun miusta toi siun teki oli tosi rohkea ja ihana. Oli tosi kivasti tehty, et pyysit häntä viel siun viereen istumaan. Ite ainakin arvostaisin myös, jos joutuisin samanlaiseen tilanteeseen, ja joku puuttuis asiaan. Huippua!

  4. Kuura Kirjoittaa:

    Aaaaa, kiitos, ei oo yhtään noloa! Enhän mä mitään olisi niille tyypeille oikeasti mahtanut, mutta tuo oli ainoa asia, jonka keksin että saisin katkaistua tilanteen ja tarjottua jotain konkreettista. Itse olisin kans arvostanut, etenkin teininä kun noita sattui, jos joku olisi vastaavassa tilanteessa tehnyt jotain, joten tuntui että jotakin vaan on tehtävä, vaikka olikin ehkä pelottavimpia juttuja, joita olen koskaan tehnyt. :/

  5. sannia Kirjoittaa:

    Tää taitaa nyt olla aikamoista hiustenhalkomista ja ehkä vähän typerääkin, mutta mietin tätä todella pitkään tänään ja pakko nyt kysyä. Sinä sanoit kyseisiä tyyppejä jätkiksi (eli teit olettamuksia sukupuolesta), mutta sinua ei kuitenkaan olisi saanut sanoa naiseksi, eli tehdä olettamuksia että olet sukupuoleltasi nainen? Eikö tässä ole pieni logiikkavirhe? Mistä taas rupesin miettimään sitä, että kutsutko sinä (ja ihmiset, jotka kokevat sukupuolensa joksikin muuksi) niin yleensä ihmisiä “sukupuolineutraalisti” vai tuleeko vahingossa/tietoisesti käytettyä sukupuolivärittyneitä sanoja?

    Mutta siitä olen siis ihan samaa mieltä että kyseiset tyypit olivat aivan helkutinmoisia ääliöitä ja oli todella hienoa että uskalsit puuttua asiaan! Jos olisin oltu ahdisteltu henkilö niin aivan varmasti olisin tullut istumaan kanssasi :)

  6. Kuura Kirjoittaa:

    Ihan validi kysymys! :D Itse en oikeastaan edes odota, ettei kukaan olettaisi mulle mitään sukupuolta, koska niin ihmiset vaan tekee ja sen poistaminen omista, saati sitten kollektiivisista ajatusmalleista kestää varmaan vielä jonkun pienen ikuisuuden, mutta pointtini oli lähinnä, että mun pitäisi sitten saada myös korjata näitä oletuksia ilman että pelkään saavani turpaani… Olisi tietysi hienoa, ettei kukaan käyttäisi sukupuolitettuja termejä ennenkuin olisi kyseessä olevien ihmisten identiteetti tiedossa ja omista oletuksista oltaisiin valmiita siirtymään pois, toisin kuin usein käy.
    Tuohan oli minulta kyllä moka, minkä olisin voinut helposti välttää kutsumalla heitä vaikka “tyypeiksi”, niinkuin normaalisti teen. Mikä lienee faux pas, ehkä on helppoa ajatella ahdistelijoita miehinä…
    Pyrin tosiaan käyttämään aika neutraaleja termejä ihmisistä, joiden sukupuolesta ja preferensseistä en tiedä. Joitain oletuksia tulee tehtyä, mutta jos huomaan niin tapahtuvan, koitan muistuttaa itseäni tyyliin “voihan se olla jotain muutakin”.

Jätä vastaus